سال ها پیش از اینکه تهران از شهری کوچک به متروپلی بزرگ تبدیل شود، مردمی که در شهر زندگی می کردند تابستان ها را برای دوری از گرمای دشت تهران به ارتفاعات شمال شهر و مناطق ییلاقی دامنه البرز می رفتند. یکی از مقاصد گردشگری تهرانی های قدیم منطقه رودبار قصران بود. شمشک از بخش های منطقه رودبار قصران است که امروزه به واسطه وجود پیست اسکی شمشک به شهری توریستی تبدیل شده است. مردم تهران که چند صد سال برای تفریحات تابستانی به شمشک می رفتند، ضمن حفظ سنت قدیمی این بار با ایجاد پیست شمشک در زمستان ها هم به این منطقه زیبای کوهستانی سفر می کنند. پیست اسکی بین المللی شمشک یکی از دو مقصد اصلی دوستداران ورزش اسکی در تهران و ایران است. این پیست رقابت نزدیکی با مجموعه پیست بین المللی و هتل دیزین برای جذب بیشتر اسکی بازها در طول سال دارد و برای کسانی که به اسکی به چشم یک تفریح زمستانی نگاه می کنند و چندان به دنبال پیگیری حرفه ای این ورزش نیستند، شمشک گزینه مطلوب تر و دم دست تری به شمار می رود. پیست شمشک سالانه بعد از بارش مناسب برف آماده استفاده می شود. معمولا زمان بازگشایی پیست اسکی شمشک در اواخر پاییز است و زمان رسمی آغاز فعالیت پیست همراه با جشنی است که حضار آن را دوستداران اسکی تشکیل می دهند. اگر تمایل دارید با پیست اسکی شمشک آشنا شوید، در این گزارش با ما همراه شوید و برای به دست آوردن آخرین اطلاعات و اطلاع از قیمت بلیط پیست اسکی شمشک با شماره 02126526912 تماس بگیرید.
همان طور که اشاره کردیم شمشک جزئی از منطقه رودبار قصران در شمال شرقی تهران است. ولی اگر هنوز نشانی دقیق شمشک را نمی دانید و کسی را هم ندارید از او بپرسید شمشک کجاست؟ کافی است برای پیدا کردن شمشک نقشه تهران را برداید و مسیری جاده رسیدن به شمشک را از روی نقشه دنبال کنید. اولین گام برای پیدا کردن آدرس شمشک، این است که به شرق تهران بروید. اتوبان شهید بابایی را تا جاده لشگرک ادامه دهید و سپس از لشگرک به سمت فشم برانید. بعد از عبور از فشم به میگون می رسید، با عبور از میگون زیبا ابتدا جیرود و سپس دربندسر پیش روی شما قرار خواهند گرفت. کمی بعد از عبور از دربندسر است که شمشک را می بینید. این مسیر رفتن به شمشک راحت ترین مسیر ممکن است. البته جاده شمشک به دیزین هم وجود دارد که به خاطر برف گیر بودن اکثر روزهای نیمه دوم سال بسته است. برای همین مسیر شمشک به دیزین و مسیر شمشک به چالوس که از دیزین عبور می کند را به شما پیشنهاد نمی کنیم. طول مسیر جاده از لشگرک تا شمشک چیزی در حدود 57 کیلومتر است. در روزهای عادی این مسیر زیر یک ساعت طی می شود ولی در روزهای زمستانی به خاطر بارش برف و سنگینی ترافیک جاده زمان رسیدن به شمشک قاعدتا طولانی تر می شود. مجتمع بین الملی پیست شمشک دارای 4 پیست اسکی است که یکی از آنها مخصوص آموزش مبتدیان است. پیست آفتاب، پیست مهتاب و پیست شب دیگر پیست های شمشک هستند. پیست مهتاب با 1950 متر طولانی ترین پیست مجتمع شمشک به شمار می آید. علاوه بر این در پیست شمشک 2 تله سيژ و 3 تله اسکی نیز ایجاد شده که از هتل شمشک تا قله امتداد دارند.
پیست شمشک این امکان را برای علاقمندان فراهم کرده که در شب ها نیز به اسکی بپردازند. پیست اسکی شب شمشک، سال ها است که مخاطبان خاص خود را دارد. لذت اسکی در شب باعث شده تا شمشک پاتوق شبانه دوستداران اسکی باشد. جالب است بدانید اسکی شبانه در ایران اولین بار در پیست اسکی شمشک پایه گذاری شده است. افتتاحیه پیست شب شمشک بعد از آغاز به کار پیست شمشک است و البته شرایط خاص خود را دارد. بنابراین اگر دیدید در طول روز پیست فعال است اما پیست اسکی شب تعطیل بود، تعجب نکنید. اما اگر پیست اسکی شب شمشک فعال بود می توانید از نورپردازی پیست با رنگ زرد ملایم لذت ببرید و شبی خاطره انگیز را با اسکی در دامنه پیست شمشک تجربه کنید. پیست شب از ساعت 18 تا 22 باز است و طول این پیست حدود 950 متر است.
در منطقه رودبار قصران به غیر از پیست شمشک، پیست اسکی دیگری نیز وجود دارد که از نظر قدمت راه اندازی از پیست اسکی شمشک جوان تر است و از نظر جغرافیایی در ارتفاع بالاتری نسبت به شمشک قرار گرفته است. پیست اسکی دربندسر از سال 1360 راه اندازی شده و از آنجا که مجموعه ای خصوصی به شمار می رود تلاش شده تا با تجهیز این پیست بخشی از مسافران شمشک به سمت پیست دربندسر هدایت شوند. آدرس پیست اسکی دربند سر همان مسیر جاده لشکرک و جاده اوشان فشم است. شما می توانید وقتی به شمشک رسیدید آدرس دربندسر را بپرسید. اما اگر قبل از رسیدن به شمشک این سوال برایتان پیش آمد که دربند سرکجاست؟ باید دوباره سری به نقشه بزنیم. جاده فشم را که در خاطرتان هست؟ در این جاده زیبا کمی بعد از منطقه درود، به دوراهی می رسیم که جاده سمت راست به پیست شمشک ختم می شود و جاده سمت چپ بعد از 12 کیلومتر شما را به پیست دربندسر می رساند. پیست اسکی دربند سر برای کسانی که دوست دارند اسکی را حرفه ای دنبال کنند مدرسه اسکی دارد. رستوران تمام چوب پیست اسکی دربند سر نیز محل خوبی برای استراحت است و فروشگاه لوازم اسکی که در این رستوران است، می تواند محل خوبی برای خرید لوازم اسکی مانند عینک و دستکش باشد. پیست دربند سر نیز امکان اسکی شبانه دارد و معمولا در روزهای آخر هفته شلوغ می شود. از آنجایی که فاصله پیست های شمشک و دربند سر تا پایتخت زیاد نیست، این دو پیست همیشه مد نظر جوانان پایتخت نشین بوده و هست. پس اگر از تفریحات دست جمعی لذت می برید، این دو پیست را فراموش نکنید. برای دریافت قیمت بلیط پیست اسکی دربندسر با شماره 02126525173 تماس بگیرید.
اگر قصد اسکی در شمشک را دارید اما اتوموبیل شخصی ندارید یا دارید ولی حوصله رانندگی در جاده های کوهستانی را ندارید و حتی اگر دوست دارید اسکی را نه به صورتی فردی بلکه در قالب تور اسکی تجربه کنید، می توانید آمدن به پیست اسکی شمشک را در قالب تور اسکی شمشک تجربه کنید. تور شمشک شامل سرویس رفت و برگشت از شمشک، پذیرایی و استفاده از پیست است و شرکت کنندگان در تور تحت پوشش کامل بیمه قرار می گیرند. به دلیل نزدیکی شمشک به تهران و در دسترس بودن این پیست، تور یک روزه اسکی شمشک پیشنهاد خوبی برای شما خواهد بود. بهترین تورهای اسکی در ایران شامل تور شمشک و دیزین است. اگر تجربه اسکی دارید پس میدانید که قبل از سفر باید علاوه بر پوشاک مناسب، وسایل اسکی مانند عینک، کلاه، کفش و چوب اسکی را به همراه داشته باشید. در صورتی هم که مجموع وسایل تان ناقص است یا هیچ کدام از تجهیزات اسکی را ندارید می توانید از فروشگاه های پیست شمشک این وسایل را خریداری کنید.
برای اقامت در منطقه شمشک و استفاده از تورهای اسکی بالای یک روز، هتل شمشک نزدیک ترین مجتمع اقامتی نزدیک به پیست شمشک است. معماری هتل کاملا بر اساس منطقه کوهستانی شمشک طراحی شده و شامل یک ساختمان بزرگ 3 طبقه است. هتل شمشک در طول سال فعال است ولی اوج فعالیت این هتل با فعالیت پیست شمشک همراه است. ساختمان هتل پیش از انقلاب و برای اقامت خاندان پهلوی ساخته شده بود. هوای خنک منطقه رودبار قصران باعث شده حتی در گرم ترین روزهای سال این هتل نیازی به وسائل سرمایشی نداشته باشد. هتل 17 اتاق اقامتی دارد و به هر دو پیست شمشک و دربندسر نزدیک است. در منطقه رودبار قصران علاوه بر هتل جهانگردی شمشک، هتل بارین شمشک و هتل میگون نیز وجود دارند. هتل بارین به خاطر معماری خاص اش به هتل اسکیمویی شمشک نیز مشهور است. این هتل که نام دیگرش هتل گل یخ شمشک است دارای معماری منحصر به فردی است که اساس طراحی آن بر اساس خانه های اسکیمویی است. هتل بارین دارای سوئیت های اقامتی است که باید از قبل روزو شوند. این هتل امکان اقامت به صورت خرید زمانی سوئیت ها را دارد. مالکین می توانند بر اساس زمان خریداری سویت ها، در هتل اقامت داشته باشند.
در ابتدای این گزارش به سفر های تابستانی اهالی تهران به مناطق ییلاقی شمال شهر اشاره کردیم. رودبار قصران و منطقه شمشک به خاطر هوای خنک و سالم کوهستانی از مدت ها پیش محلی برای گذران اوقات فراغت اهالی پایتخت بوده اند. آب و هوای شمشک خنک است و حتی در فصل گرم سال نیز برای اقامت در آن باید لباس گرم به همراه داشته باشید. آب و هوای دربندسر از شمشک نیز خنک تر است. بارش های سنگین برف در منطقه شمشک، باعث می شود که راه مواصلاتی شمشک به دیزین ماه های متمادی بسته باشد و عملا راه دسترسی میان دو پیست بین المللی اسکی کشور قطع شود. کوهنوردان و اسکی بازها برای سفر به شمشک و ارتفاعات این منطقه باید هشدارهای سازمان هواشناسی را جدی بگیرند زیرا امکان سقوط بهمن در شمشک زیاد است و متاسفانه پیش آمده که با عدم توجه به هشدار های ایمنی خطرات جانی نیز اسکی بازها را تهدید کرده باشد.